Gazdálkodó nők mondták

“Azt gondolom, hogy tök jó így élni. Csak mások a mérőszámok. Máshogy kell méricskélni, nem a megszokott módon.”

“Az OK hogy megtermelem, és itt ez a rohadt sok fölösleg, de azt még valahova el is kéne paterolni. És lehetőleg úgy, hogy ne kelljen fél órát beszélgetnek Gizikével, mikor adok neki egy kiló szilvát, hanem valahogy így hatékonyan.”

“Nehéz úgy termelni, hogy dolgozol napközben. Nekem legalábbis ez nehéz.”

“Vagy az van, hogy termelsz mint az atom, és akkor nagyon kifáradsz, és ez lehet hogy nem éri meg. Én mindenkit megértek aki nem gondozza a kertjét. De az van, hogy amíg előállítasz egy kiló krumplit, rohadt sok munkával és rohads sok rizikóval, addig ezt meg tudod venni nagyon olcsón. Ki a tököm babrál annyit a krumplival, és szedi naponta a krumplibogarakat, meg kapálja meg basztatja, meg veszi meg a vető krumplit nagyon sok pénzért. Annyi pénzért vettem vetőkrumplit, amit ha zsákos krimplit vennék, meglenne az éves krumplimennyiségem.”

“Amíg hobbiból csinálja az ember, addig tök jó. De onnantól, hogy megélhetésből például, onnantól egészen más az árfolyam.”

“Első évben csak biciklim volt, meg tömegközlekedve jártam. Hát az ilyen kamikáze akció. Innen, vasárnap, három busz van be Kecskemétre. Egy hajnalban, egy délben, egy meg este kilenckor. Egy évig nagyon kitartóan próbálkoztam megélni autó nélkül. De rájöttem, hogy ez így extra szopacs. Kell autó és az meg sok pénz.”

“Van két gyerekem, akiknek mai igényei vannak, amit nem lehet krumplival meg tojással kielégíteni.”